Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Αγορά πολυτελούς κατοικίας στη Μύκονο

Είναι γεγονός πως η σύγχρονη κτηματομεσιτική αγορά έχει αλλάξει άρδην τη φιλοσοφία και την ιδιοσυγκρασία του εκάστοτε επενδυτή, τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Μετά το μεγάλο επιχειρηματικό «μπαμ» που εξελίχθηκε με την έλλειψη της ρευστότητας, την εμφάνιση των capital controls και το μειωμένο ξένο αγοραστικό και επενδυτικό ενδιαφέρον, φάνηκε αισθητά ότι οι επενδύσεις σε ακίνητα, κατοικίες, εξοχικές οικίες, διαμερίσματα, κλπ, θα περάσουν μία μακροχρόνια φάση ύφεσης. 

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την, λανθασμένη κατά πολλούς, επιρροή των ΜΜΕ, εξασφάλισαν ένα κλίμα τρόμου σε όλους τους επενδυτές.
Στον αντίποδα όμως θα πρέπει να επισημάνουμε ότι, για πολλούς έξυπνους επενδυτές, που δεν τα χάνουν με τις δυσκολίες που εμφανίζονται, αλλά αντίθετα δημιουργούν τις ευκαιρίες μπροστά τους, εμφανίστηκαν σωρεία νέων ευκαιριών επένδυσης, ακόμη και σε περιοχές και τομείς που παλιότερα φάνταζαν απαγορευτικοί. Αυτές οι μεγάλες ευκαιρίες αφορούν την αγοροπωλησία των πολυτελών κατοικιών και των βιλών στη Μύκονο. Σε αυτό το φανταστικά όμορφο και κοσμοπολίτικο νησί, που μέχρι πριν 5 χρόνια, επιδίωκαν να αγοράσουν μόνο οι celebrities, πλέον έχουν εμφανιστεί πολλές ευκαιρίες ακόμη και για τους μέσους επενδυτές.

Μέσα από μία προσεκτική ματιά μπορεί ο καθένας να αναζητήσει μία εξοχική και πολυτελής κατοικία στη Μύκονο, με όλες τις δυνατές παροχές, σε μία ιδιαίτερα δελεαστική τιμή. Είναι αλήθεια ότι οι τιμές των ακινήτων στο εν λόγω νησί, καθώς και σε άλλα νησιά, όπως η Σαντορίνη, έχουν μειωθεί αισθητά, κάνοντας έτσι πιο εύκολο το ενδιαφέρον τόσο εγχώριων όσο και ξένων επενδυτών ακινήτων. Με άξονα αυτό το χαρακτηριστικό, η κίνηση στην κτηματαγορά της Μυκόνου έχει αυξηθεί τα 3 τελευταία χρόνια, κάτι που έρχεται σε αντιδιαστολή με την συνολική επενδυτική αγορά της χώρας.Σε αυτό συνέβαλε ότι οι ξένοι επενδυτές, είδαν πραγματικά σαν μία μεγάλη ευκαιρία την κατάσταση στην Ελλάδα και εκδηλώνουν ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον, συμπαρασύροντας και τους εγχώριους επενδυτές. Πολλά μεγάλα ξένα κτηματομεσιτικά γραφεία, έχουν δείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον τους, κυρίως για τους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα, όπως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κρήτη, η Κέρκυρα, κλπ.

Γιατί όμως, αναρωτιέται κανείς, να επενδύουν αυτοί στις πολυτελείς κατοικίες της Μυκόνου και των άλλων κοσμοπολίτικων νησιών; Ο κύριος λόγος που υπάρχει αυτό το αγοραστικό ενδιαφέρον για περιοχές όπως η Μύκονος, είναι ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τα νησιά αυτά μονοπωλούν το ενδιαφέρον των ξένων τουριστών και μάλιστα της «ελίτ», δηλαδή αυτούς που διαθέτουν αρκετά χρήματα και τα δαπανούν για την άνεση και την πολυτέλεια στις διακοπές τους. Άλλωστε είναι γνωστό ότι το νησί αυτό ξεχωρίζει για την ομορφιά του και την κοσμοπολίτικη βοή του!

Έτσι το να επενδύσει κανείς σε μία πολυτελή βίλα στη Μύκονο, αυτόματα μπορεί βγει πολλαπλά κερδισμένος, αφού εκτός από το κέρδος μεταπώλησης, μπορεί να κερδίσει και από την ενοικίαση της βίλας σε ξένους τουρίστες με τη σαιζόν. Είναι άλλωστε γνωστό ότι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αλλάζουν χέρια για την ενοικίαση μιας αντίστοιχης βίλας για μία καλοκαιρινή σαιζόν με όλες τις πολυτελείς παροχές. Σύμφωνα με οικονομικές μετρήσεις που έχουν γίνει διεθνώς για την ανάδειξη των ευκαιριών επένδυσης σε ακίνητα σε πολλές περιοχές στην Ευρώπη, παρατηρήθηκε ότι για μία βίλα στη Μύκονο, ένας ξένος επενδυτής θα μπορούσε να δαπανήσει έως και 1,2 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά της!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου